5 praktische klustips om het klussen net iets makkelijker te maken

Ben jij een hobbyklusser, heb je net je eigen klusbedrijfje opgezet of wil je huishoudelijke klussen voortaan zelf kunnen uitvoeren? Tijdens het klussen loop je vast wel eens ergens tegenaan waar je zelf niet uitkomt. Om het je allemaal iets gemakkelijker te maken, hebben wij speciaal voor jou 5 praktische klustips.

Tip 1: voorkom splinters

Tijdens het zagen kan hout aardig te keer gaan en erg gaan splinteren. Om te voorkomen dat hout gaat splinteren tijdens het zagen kun je de volgende truc toepassen: plak een stukje afplaktape op de plek waar je wilt zagen. Door de tape aan het beginpunt te plakken voorkom je dat het hout gaat splinteren. Een stuk veiliger dus.

Tip 2: nooit meer blauwe vingers

Raak jij vaker je vinger dan de spijker? Blauwe vingers, blaren en een kapotte nagel? Dat is vanaf nu allemaal verleden tijd! Houd de spijker niet vast met je vingers maar met een kam. Een kam? Ja een kam, degene die je normaal door je haar haalt. De kam biedt voldoende houvast, terwijl jouw vingers gespaard blijven.

Tip 3: meten is weten

Let goed op dat je je rolmaat of duimstok recht houdt en niet schuin. Voor hele lange stukken is het daarom handig om hulp te hebben om aan twee kanten het meetlint vast te houden. Meet de maten op verschillende plekken en ga telkens uit van de kleinste maat. Om een hoek af te meten is het slim om een geodriehoek of gradenboog te gebruiken, zodat je de graden exact kunt afmeten. Je ziet het vaak voorkomen dat klusbedrijven rolmaten bedrukken met het logo of de naam van hun bedrijf.

Tip 4: vervanging voor een trechter

Moet je olie navullen van een machine maar heb je geen trechter bij de hand? Geen nood. Neem gewoon een spijker en giet de olie hierlangs. De spijker zorgt ervoor dat de olie recht naar beneden loopt en daar terecht komt waar jij het wilt hebben.

Tip 5: op elkaar gelijmde stukken hout los maken

Iedereen maakt wel eens een foutje, alleen tijdens het klussen is dat niet altijd even handig. Heb je wel eens twee stukken hout op elkaar gelijmd en achteraf gezien dat je de verkeerde kant hebt gelijmd? Of dat het überhaupt het verkeerde stuk hout was? Kan gebeuren, maar hoe krijg je ze nu weer los van elkaar? De oplossing is dichterbij dan je denkt! Zoek niet verder dan het keukenkastje. Natuurazijn doet de truc. Giet het azijn op de oude lijmlaag (het beste met gebruik van een klein olieflesje) en laat het even intrekken.

Wanneer je zo hard aan het werk bent moet je niet vergeten om genoeg water te drinken. Neem een drinkfles mee en blijf deze bijvullen. Heb je een eigen klusbedrijf en ben je bezig met je naamsbekendheid te vergroten? Laat drinkflessen bedrukken met de naam van jouw bedrijf. Zo breng je jouw startende onderneming op een leuke manier onder de aandacht bij anderen. Hopelijk zullen bovenstaande tips je helpen tijdens het klussen.

Gepubliceerd op: 30-08-2021

Reacties

Comments