5x waarom screendoeken beter zijn dan rolluiken

Ben je op zoek naar nieuwe rolluiken, maar vind je het toch lastig om deze te bestellen? Misschien staat de complete verduistering je tegen of voel je je opgesloten met rolluiken voor je raam. Maar wist je dat screendoeken tegenwoordig ontzettend trendy zijn en heel veel voordelen bieden ten opzichte van rolluiken? We zetten er graag een paar voor je op een rijtje, zodat de keuze voor jou extra makkelijk gemaakt wordt.

Gaan lang mee

De gemiddelde levensduur van een rolluik is zo’n vijftien jaar. Dat is een flinke tijd, maar een screendoek van goede kwaliteit kan nog een aantal jaar langer mee. Er zijn diverse materialen waarvan een screendoek gemaakt kan worden, maar de beste materialen gaan tot wel vijfentwintig jaar mee. Ideaal als je een écht lange termijnoplossing wilt.

Screendoeken laten daglicht door

Je hebt verschillende typen screendoeken. Zo kun je deze laten verduisteren, net zoals een rolluik dat doet. Maar je kunt ook voor screendoeken kiezen die nog voldoende daglicht binnen laten en je er doorheen kunt kijken. Dit zorgt voor wat extra privacy zonder een opgesloten gevoel, want men kan jou niet zien via de buitenkant. 

Makkelijk te vervangen

Screendoeken zijn ontzettend makkelijk en tegen een goede prijs te vervangen. Hoewel ze jarenlang meegaan, kan het zijn dat ze beschadigingen oplopen of toch na verloop van tijd verslijten. Je kunt dan gemakkelijk het screendoek vervangen, terwijl je de rest van de constructie gewoon laat voor wat het is. Zo ziet alles er weer als nieuw uit, voor een fractie van de prijs van een nieuwe installatie!

Gemakkelijk zelf te installeren

Je kunt beide installaties zelf installeren, al heb je voor rolluiken iets meer kracht en behendigheid nodig. Deze zijn namelijk een stuk zwaarder dan screendoeken en je moet ze toch een tijd boven je hoofd kunnen houden. Screendoeken zijn van zichzelf niet zwaar, waardoor de montage ervan een stuk gemakkelijker is.

In allerlei kleuren te bestellen

Als je specifieke wensen hebt wat betreft de kleur van je raambekleding, kun je beter een screendoek aanschaffen. Je kunt een screendoek kopen in allerlei verschillende kleuren en deze aanpassen op de kleurtonen van jouw woning. Rolluiken zijn te koop in een aantal kleurvarianten, maar heel bijzondere kleuren heb je niet.

 

Gepubliceerd op: 25-01-2022

Reacties

Comments