Ambiente geeft label aan duurzame merken

Bezoekers van Ambiente 2019 zullen opnieuw verschillende bijzondere standhouders vinden in de Ethical Style Guide. Begin december kwam de achtkoppige jury samen in Frankfurt en kozen samen welke bedrijven het label “ethisch” verdiend hebben. 

Dit is goed nieuws voor het milieu en de traditionele sector. In de aanloop naar Ambiente 2019 ontvingen de experts van het Ethical Style-comité meer dan 200 nieuwe inzendingen uit 41 landen. 87 kwam voor het eerst in de Ethical Style Guide. Samen met de voorgaande jaren staat het totaal aantal bedrijven dat als ethisch is bestempeld nu op 248, allemaal bedrijven die zich in het bijzonder inzetten voor verschillende aspecten van duurzaamheid. Dit is de vierde keer dat het speciale kwaliteitszegel wordt toegekend.

Wat zijn de doorslaggevende criteria voor de jury? “Om als duurzaam te kwalificeren, moet een bedrijf iets bijzonders hebben”, zegt jurylid Kees Bronk van het CBI, the Centre for the Promotion of Imports from Developing Countries. Mimi Sewalski, CEO van avocadostore.de, voegt, met een glimlach, hieraan toe: “We hebben best veel geleerd sinds we de gids hebben gelanceerd en ik weet zeker dat we strenger zijn geworden.” De jury heeft ook een nieuw lid, Christina Bocher, Senior Project Manager for Sustainability & Regulatory Compliance bij Dekra. Voordat de groep begon met hun consult, maakten ze afspraken over de interpretatie van verschillende basistermen, zoals grondstofvriendelijke productie, het behoud van traditionele productietechnieken en aspecten van sociale zorg en eerlijkheid naar iedereen in het proces.

In de geurkatern in de nieuwste Trendline Magazine worden ook verschillende duurzame merken uitgelicht. Lees het binnenkort als het magazine op de mat valt! 

Meer informatie

ambiente.messefrankfurt.com

Gepubliceerd op: 24-12-2018

Reacties

Comments