Bier in de keuken: gerechten en combinatietips

Bier is ontzettend populair! Het schap in de supermarkt is de laatste jaren enorm gegroeid. Ook in restaurants wordt de bierkaart steeds uitgebreider en is het op veel plaatsen volledig geaccepteerd om bier in plaats van wijn bij je maaltijd te bestellen.

In Bier in de keuken combineert bierexpert Melissa Cole twee van haar passies: heerlijke brouwsels en lekker eten. Aan de hand van 70 recepten gidst zij de lezer door de wereld van koken met bier: wanneer voeg je bier toe aan je gerecht? En welk bier smaakt daar vervolgens het beste bij?

Veelzijdige recepten

Melissa beschrijft het verhaal achter de combinatie ‘bier en eten’. Hoe combineer je eten en bier het beste? Welke items zijn handig in je voorraadkast? En dan snel over naar de praktijk: in de hoofdstukken Zo simple, Iets meer werk, Voor opscheppers en Kaas! geeft zij verrassende en veelzijdige recepten, leuke weetjes en informatie over de te gebruiken biersoorten (altijd meerdere opties mogelijk én volop aandacht voor Nederlandse en Belgische bieren). Van stoofpotjes tot chocoladetoetjes (met kriekbier!), van appelkruimeltaart tot pasta met krab en garnalen, van kebab tot asperges met luchtige hollandaisesaus.

Meer informatie

www.unieboekspectrum.nl

Gepubliceerd op: 07-05-2019

Reacties

Comments