Christmasworld trends voor 2019/20: de winter viert ‘tedere festiviteiten’

Als het gaat om feestelijke decoraties, hebben gespecialiseerde retailers vier grote trendwerelden tot hun beschikking voor het seizoen 2019/20: tedere festiviteiten, essentiële ceremonies, zoete tradities en lichtgevende vieringen. Maar hoe kunnen de Christmasworld-trends concreet worden toegepast op festivals en seizoenen? Ontwerpster Claudia Herke van Stilbüro bora.herke.palmisano designstudio geeft tips over de trends en winkelinrichting.

In de winter zorgt de Christmasworld-trend ‘tedere festiviteiten’ voor een ingetogen feestelijk decoratieschema in pastelkleuren. Cool, glanzend goud en matte effecten zorgen voor speciale accenten en springen in het oog – of het nu gaat om kerstversieringen thuis of in etalages. “Tedere festiviteiten zijn een kalme en vredige trend met een minimalistisch ontwerp. Centraal staan ​​ongebruikelijke vormen en oppervlakken, gecombineerd met matte afwerkingen en steeneffecten, evenals gekreukte en gevouwen texturen en verfijnd papier”, zegt ontwerper Claudia Herke. Tegelijkertijd doordrenken deze de delicate stijl met een sprankelend effect, dat klanten verrast en uitnodigt om meer te ontdekken.

Het is de moeite waard om met deze elementen te spelen in winkelontwerp en etalages. Gekreukeld tissuepapier kan bijvoorbeeld worden gebruikt als fotomotief voor achtergrond- en behangontwerpen. Op het delicate kleurenthema kan een extra gedrukt motief een overgang zijn van rose roze en violet tot lichtgeel. Bovendien produceren spiegeleffecten, glanzende accenten, chroom en goud een optimaal effect op afstand. “Vooral het gebruik van koel goud heeft een voortreffelijk, verfijnd effect. Je kunt hier lichtgevende highlights aan toevoegen in je raamdecoraties. Strings van kerstverlichting, verlichte slingers en lichtgevende, papieren sterdecoraties opgehangen in een rij kunnen zeer worden gebruikt met succes “, legt trenddeskundige Herke uit. Veel subtiel getint glas en matte accenten op de gekozen bloemen en grassen benadrukken ook de zeer moderne, minimalistische uitstraling.

Meer informatie

christmasworld.messefrankfurt.com.

Gepubliceerd op: 24-09-2019

Reacties

Comments