Classic of quirky: wat hangt er in 2019 aan de kerstboom?

Het aftellen is begonnen: over een paar weken zal de detailhandel de nieuwste kersttrends laten zien – met originele accessoires, unieke kerstballen en ideeën voor duurzame decoraties. Eind januari bestelden meer dan 45.300 gespecialiseerde kopers uit 123 landen de nieuwste trends voor kerst op Christmasworld in Frankfurt. 1.085 Duitse en internationale exposanten van Christmasworld werden beïnvloed door de vier belangrijkste trendscenario’s van het komend feestseizoen.

‘Tedere festiviteiten’, ‘essentiële ceremonies’, ‘zoete tradities’ en ‘lichtgevende vieringen’ – zo beschrijft Stilbüro bora.herke.palmisano de vier belangrijkste trendscenario’s voor het komende 2019/20 feestseizoen. ‘Tedere festiviteiten’ is een kalme en vredige trend, met een reductionistische stijl. Centrale kenmerken zijn ongebruikelijke vormen en oppervlakken, gecombineerd met matte afwerkingen, steeneffecten, geplette, gevouwen of geplooide oppervlakken en hoogwaardig papier.
Natuurlijkheid en moderniteit, gecombineerd met rauwe, rustieke kenmerken zijn de onderscheidende kenmerken van ‘essentiële ceremonies’. Dit is een trend die uitdrukking vindt in ruwe, onbehandelde oppervlakken en warme, verbrande tonen. ‘Zoete tradities’ brengen daarentegen vreugde en charme over in huis: oppervlakken doen denken aan ijsvorming en suikerparels, met handgeschreven berichten en met de hand getekende afbeeldingen. Tegelijkertijd zijn naïeve motieven en ook Noorse patronen evenzeer een indicatie voor deze stijl, net als frisse kleuren zoals perzik, rode en bessentinten.
Als het gaat om ‘lichtgevende feesten’, heeft de aanwijzing de naam: elegante, lichtgevende en donkere tinten met intense kleuren en glinsterende metaalachtige kleuren, iriserende oppervlakken, pailletten, sprankelende schijven, ultra-glanzende afwerkingen en lurex-effecten, evenals fluweel en veren toveren glamoureuze kerstdecoraties.

Meer informatie

Gepubliceerd op: 12-08-2019

Reacties

Comments