COLOGNE FINE ART & DESIGN viert 50e editie

COLOGNE FINE ART & DESIGN is de nieuwe naam van de beurs voor kunst, oude kunst, antiek, toegepaste kunst, sieraden en design, die van 21 t/m 24 november 2019 in Keulen voor de 50e keer plaatsvindt. Een nieuw hoofdstuk in de kleurrijke geschiedenis van de beurs wordt geschreven door de nieuwe Art Director Daniel Hug, die ook verantwoordelijk is voor ART COLOGNE. De 50e editie van de kunstbeurs brengt ook een speciale Bauhaus-presentatie.

“We zitten in het midden van het Rijnland en dus in een regio die ongelofelijk rijk is aan musea, collecties, kunsthandelaren en galeries, en vooral veel toegewijde en enthousiaste verzamelaars en kunstliefhebbers kent. We willen ze allemaal enthousiasmeren met COLOGNE FINE ART & DESIGN”, zegt Daniel Hug. Net als voorheen biedt de beurs kunst en andere objecten in de vertrouwde hoge kwaliteit en in alle tijdperken, genres en culturen, gepresenteerd door toonaangevende nationale en internationale galeries en kunsthandelaren. De nadruk op design in de naam van de beurs onderstreept de belangrijke rol die is weggelegd voor de toegepaste kunst van eind 19e eeuw, en in het bijzonder van de 20e eeuw.

De plattegrond van de beurs weerspiegelt de onderlinge verhoudingen van de getoonde kunstwerken en objecten, bijvoorbeeld de invloed van Aziatische of Afrikaanse kunst op Westerse kunststromingen in bepaalde perioden. De kunstbeurs zal helderder en zelfs meer uitnodigend en communicatief worden. De organisatie werkt aan een nieuw verlichtingsconcept en een nieuwe bezoekersbegeleiding met pleinen en rustige zones.

De exposanten worden opnieuw geselecteerd door een deskundig comité. Daarnaast zal een jury van museumexperts uit verschillende disciplines alle tentoongestelde werken en objecten beoordelen en inspecteren.

Meer informatie

https://www.colognefineart.de/

Gepubliceerd op: 15-07-2019

Reacties

Comments