Correctbook wint prijs “promotiegift van het jaar” voor derde jaar op rij

De 25-jarige Rotterdammer Sam van Tol reist de wereld over in de strijd tegen analfabetisme. Met zijn onderneming Correctbook wil hij kinderen, in landen waar het hard nodig is, voorzien van eindeloos schrijfmateriaal. De uitwisbare notitieboeken, inclusief alle bijbehorende producten, worden door Correctbook verkocht in Europa. Met name gepersonaliseerd aan bedrijven. Met de opbrengsten gaan de schrijfboeken terug naar Afrika. Verbazingwekkend wint het bedrijf voor een derde jaar op rij de “promotiegift van het jaar” award.

Het ontstaan van Correctbook

Op een vakantie in Zuid-Afrika ondervond Sam de problemen van analfabetisme. Op de schooltjes die hij bezocht, was nauwelijks pen en papier aanwezig. Of helemaal nat en verfrommeld. Eenmaal thuis kon hij het gebrek van schoolmateriaal niet loslaten. Bijna 1 miljard mensen kunnen niet leren lezen en schrijven. Waarvan 250 miljoen kinderen iedere dag naar school gaan zonder pen en papier.

Sam ontwikkelde een notitieboek dat eindeloos meegaat. Net als een whiteboard, maar dan in schriftvorm. Hij richtte de sociale onderneming “Correctbook” op in 2014 en inmiddels schrijven meer dan honderdduizend mensen met zijn schrijfmateriaal. Correctbook wordt zowel aan de consument als aan bedrijven verkocht. Bedrijven kunnen het boek geheel personaliseren met eigen logo, zodat ze een steentje bij kunnen dragen aan de mooie missie van Sam. En dit valt in de smaak.

Promotiegift van het jaar 2017, 2018 en 2019

“Het is bijna niet voor te stellen. Het winnen van de titel promotiegift van het jaar gebeurt meestal maar één keer. Namelijk als het product nieuw is. Het eerste jaar wonnen wij de titel dan ook dankzij de jury. De twee opvolgende jaren wonnen wij door de bezoekers die langs komen op de jaarlijkse PromZ conferentie in de Kromhouthal in Amsterdam. Het is ongelooflijk hoeveel support een idee krijgt, als je daadwerkelijk iets moois probeert te bereiken” aldus Sam.

Eindeloos schrijven, voor iedereen

Het concept is heel simpel. Correctbook verkoopt haar schrijfmateriaal in de Westerse landen en met een deel van de omzet gaat hetzelfde schrijfmateriaal naar ontwikkelingsgebieden in Afrika. De doelstelling van Sam is ambitieus: eén miljoen kinderen uit ontwikkelingsgebieden van Correctbooks voorzien voor 2023. De teller staat inmiddels op 21.150 kinderen die genoeg schrijfmateriaal hebben om voor 4 jaar te schrijven.

Meer informatie

www.correctbook.nl

Gepubliceerd op: 10-05-2019

Reacties

Comments