De klimaatbestendige tuin is de trend

Het klimaat wordt ook in Nederland anders. Elk jaar worden er records verbroken. Hogere temperaturen en extreme buien wisselen elkaar af. Het is dan ook niet vreemd dat we de tuin aanpassen aan die klimaatverandering. De trends op tuingebied spelen hierop in door tuinen groener te maken.

Verhouding bestrating en groen

Een mooi aangelegde tuin geeft de woning allure en nodigt uit om meer tijd buiten door te brengen. Het is verstandig om bij de tuininrichting rekening te houden met het wisselvallige klimaat. Om wateroverlast te voorkomen, is een goede waterafvoer nodig. Om dat te bereiken is er een goede verhouding nodig van de aanwezige bestrating en groenvoorziening. Nog steeds wordt de buitenruimte bij woningen voor meer dan de helft bestraat of met grind bedekt.

De tuin is er voor iedereen

Ook bij kleine tuinen is een groene tuin belangrijk. Dit zien we ook bij de tuintrends terug. De tuin dient klimaatbestendig te zijn en bij voorkeur onderhoudsvriendelijk. Verder moet de tuin voor iedereen aangenaam te zijn met voldoende zitplekken op het terras, speelmogelijkheid voor de kinderen en een groenvoorziening. De tuin heeft een ontstress-functie. We willen immers graag buiten eten en loungen in een groene omgeving.

Comfort is een centraal thema

Er is een duidelijke behoeften aan loungesets. Dit tuinmeubilair staat vooral in het teken om een comfortabel buitenleven te creëren. Loungesets van Tuinmeubelen.nl zijn er in allerlei maten en zijn ook geschikt voor een kleiner terras. Er zijn dining loungesets die ook gebruikt kunnen worden als eetplek. Met een in hoogte verstelbare tafel kan de buitentafel verschillende functies hebben. Naast het buiten eten, is ook het bereiden van eten in de buitenlucht populair. Dit kan met een professionele buitenkeuken, maar ook met een barbecue, buitenoven, wok of smoker.

De buitenplek wordt weer een groene plek in plaats van een uitbreiding van de woning met uitsluitend bestrating. De trend voor een eigen groene omgeving met minimaal één boom, struiken en een groene afscheiding past in een klimaatbestendige tuin. Door slim om te gaan met water door het goed af te voeren en het vervolgens op te vangen om het te gebruiken bij een droge periode.

 

 

Gepubliceerd op: 29-09-2021

Reacties

Comments