De uitbouw van glas

Een overkapping kan ook uitgebreid worden met zijwanden en schuifdeuren. De schuifdeuren kunnen natuurlijk helemaal open. De overkapping wordt dan een serre of orangerie.

Een beschutting van glas

In de voor en nazomer is het natuurlijk ideaal. Je bent eerder genegen om buiten te zitten omdat je een beschutting hebt. In de zomer is er vooral behoefte aan schaduw en koelte. Een glazen overkapping gecombineerd met hout of aluminium hoeft geen broeikas te zijn. Het is een kwestie om het juiste glas te nemen voor de overkapping.

HR glas heeft een hoge isolatiewaarde

Glas is een duurzaam product. Het gaat een lange tijd mee en het is recyclebaar. De duurzaamheid blijkt ook uit de isolatiewaarde die glas heeft. De meeste woningen zijn voorzien van hoogrenderend glas wat aangeduid wordt met de term HR met plussen. De term dubbel glas is eigenlijk ouderwets en wordt nu geclassificeerd met één, twee of zelfs drie gradaties. Dubbelglas bestaat uit twee glaslagen met daartussen lucht. HR+ glas is in feite dubbelglas met een coating wat zorgt voor een goede warmte reflectie.

Verschillende waarden bij HR

Bij HR++ glas is het lucht vervangen door argon. Het is een luchtgas wat een uitstekende isolatiewaarde kent. De HR+++ variant kent de hoogste isolatie omdat er een extra glaslaag wordt gebruikt. Het heeft de beste warmtewering in de zomer en een thermische isolatie in de winter. Glas heeft ook een akoestische isolatie.

Veilige schuifwanden

Glas is doorzichtig en heeft dus een volledige lichtinval. Een fraaie oplossing is om een oprolbaar schermdoek te plaatsen die naar behoefte open of gesloten kan worden. Het doek kan zowel onder als boven het dak worden geplaatst. Een glazen schuifwand dient gemaakt te zijn van gehard of veiligheidsglas. De glazen deuren hebben een minimale dikte van 10 mm die glijden in een onderrail en boven geleider.

In plaats van schuifwanden kun je ook kiezen voor screens. Het heeft een andere outlook, maar het is een stuk voordeliger. De screens lopen in een rail en kunnen op elke hoogte worden ingesteld. Omdat de screens elektrisch te bedienen zijn, blijft het doek strak.

Gepubliceerd op: 04-03-2021

Reacties

Comments