Did you showUP? Terugblik showUP najaarseditie

Zondag 1 en maandag 2 september 2019 was inkoopbeurs showUP weer aan het stralen in de Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen. Twee dagen lang werden ruim 400 collecties vol nieuwe en inspirerende producten ingekocht en trends gespot en ontdekt.  Zo kwamen we onder andere merken als Vista Bonita, Rice, Imbarro, Leeff en 24 bottles tegen.

showUP was zoals altijd een bijzondere beurs. De locatie is erg open en licht, wat een hele fijne sfeer oplevert. De vakbeurs richt zich op inkopers van woon- en gift stores, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Ook stylisten, pers en bloggers komen langs om inspiratie op te doen. Op showUP vind je veel unieke producten uit de home-, gifts- & kidsbranche die voor het eerst in Nederland te zien zijn. Kortom: hét recept voor succesvol inkopen en netwerken met vakgenoten.

De stands waren ook dit jaar weer goed gevuld en we kwamen dan ook ogen tekort. Tea Netherlands had haar stand weer uitgebreid en het stoere theemerk liet zien dat je favoriete warme drankje meer kan zijn dan dat. Het kan gebruikt worden om je eigen Gin te maken of als kruidenmix bijdragen aan een goede barbecue. Vista Bonita maakte aan haar klanten duidelijk meer te zijn dan een zomerse ééndagsvlieg. De eerste herfst/winter collectie is een feit en het tropisch klinkende merk liet zien ook hier spot-on te kunnen zijn.

Maar showUP draait om meer dan alleen het spotten van nieuwe merken en inkopen. Het draait ook om interessante lezingen van trendwatchers en stylingideeën opdoen in The Store en de Trendzone.

Trendzone

De Trendzone was een expositie op de beurs bestaande uit een mooie mix van producten van deelnemers en jong talent. Het thema dit jaar was Mind over Matter. Curator van Trendzone Jan Agelink: ‘Instinct en intuïtie zijn belangrijk voor de toekomst van home decoration. In Mind over Matter kwam dit naar voren en het is spannend om te zien hoe deze ontwikkelingen zich gaan vertalen naar de winkels!

listenUP

listenUP is het lezingenprogramma waarin experts en trendwatchers aan het woord kwamen om ons te helpen met verhalen over trends, innovaties, successen, valkuilen en leermomenten. Onder andere Jan Agelink, curator van de Trendzone, en Kirsten Jassies, Instagram expert, waren van de partij tijdens dit interessante programma.

The Store – Dessin et Decor

The Store is een popUP winkel op de beurs waar combinaties van producten op verrassende manieren geshowd werden. Elke editie is deze store gelinkt aan een ander thema. Dit jaar ontdekten we in de store de vele mogelijkheden van prints, patronen, strepen en lijnen.

Dit alles maakte van showUP weer een succesvol event waar we veel hebben gespot en opgestoken. Zowel bezoekers als standhouders waren ook erg tevreden en gaven aan alweer uit te kijken naar de volgende editie!

Gepubliceerd op: 05-09-2019

Reacties

Comments