Dutch Design Week 2019 is a wrap!

Dutch Design Foundation (DDF) koos met het thema If not now, then when? voor Dutch Design Week 2019 letterlijk voor een call to action aan iedereen om niet langer af te wachten, maar NU in actie te komen en de toekomst vorm te geven.

De positieve conclusie na negen dagen Dutch Design Week (DDW) is dat de toekomst uitdagingen kent, maar ook een grote groep mensen die niet bij de pakken neer gaat zitten en de mouwen opstroopt. De vele (inter)nationale bezoekers met allerlei verschillende achtergronden gingen hierover in gesprek met de creatieve voorhoede.
Martijn Paulen: ‘Er zijn belangrijke zaden geplant om er ook voor te zorgen dat de toekomst er een is van innovatie en verbeelding. Van producten, materialen en diensten die onze wereld echt vooruithelpen.”

Tijdens DDW19 toonden (inter)nationale ontwerpers niet alleen slimme inzichten voor de maatschappelijke onderwerpen van deze tijd, ze presenteerden conceptuele en technologische innovaties, nieuwe alternatieve materialen, vernieuwingen binnen ambachten en systemen, naast een nieuwe esthetiek en gebruikscultuur. DDW19, met diverse exposities, lezingen, tours en labs, trok 350.000 bezoekers, dit jaar meer uit professionele en internationale hoek.

Aan dit succes hebben de ambassadeurs van 2019 Studio Drift, Jalila Essaïdi, Alice Rawsthorn en Stefano Boeri een grote bijdrage geleverd. Zondag 27 oktober heeft Paulen hen bedankt voor hun onontbeerlijke inzet tijdens een exclusief closing event.

Meer informatie

www.ddw.nl

Foto: VEEM @ Max Kneefel

Gepubliceerd op: 01-11-2019

Reacties

Comments