Fashionistas opgelet! Modetoer door modemekka Düsseldorf wegens succes voortgezet

Voor fashionistas komt een stedentrip naar Düsseldorf hoger op de bucketlist te staan met de nieuwe ‘Achter de schermen’ modetoer onder begeleiding van de gevierde ontwerpster Marion Strehlow. In samenwerking met het verkeersbureau van Düsseldorf lanceerde Strehlow afgelopen jaar de eerste rondwandelingen die vanwege het succes dit jaar opnieuw viermaal georganiseerd gaan worden.

Na een gezamenlijk ontbijt worden per taxi de ateliers bezocht van Tina Miyake, Ulla Meiners, Ruth Heinen, Laurence Leleux, Jwan Jafar en van Marion Strehlow zelf. Gids Strehlow vertelt ook uitgebreid over de hippe labels en onafhankelijke ontwerpers in de wijken Flingern, Bilk en Pempelfort. Modeliefhebbers zullen zeker ook warm lopen voor een groot retrospectief gewijd aan het werk van de legendarische couturier Pierre Cardin. Van 19 september 2019 tot en met 5 januari 2020 zijn onder de naam ‘Pierre Cardin. Fashion Futurist’ ruim 80 creaties, accessoires, foto’s en filmfragmenten te bewonderen in het Kunstpalast in Düsseldorf.

Op en top modestad

Voor wie bereid is om verder te kijken dan de gevestigde modeketens in de bekende winkelstraat Königsallee, ziet dat de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen een voedingsbodem is voor opkomende modeontwerpers. Vind je op de Königsallee internationale merken, in wijken als Flingern en Bilk wemelt het van kleine ateliers met aanstormend creatief talent. Onder de naam ‘Behind the Scene’ geeft Marion Strehlow viermaal een zeer bijzondere rondleiding langs verborgen ateliers in Düsseldorf.

De eerstvolgende excursie vindt plaats op 17 augustus, dan op 7 september en de laatste op 30 november. Kosten voor de exclusieve Duitstalige rondleiding bedragen 125,- euro per persoon inclusief ontbijt in boetiekhotel Max Brown Hotel Midtown, een middagprogramma langs de showrooms per taxi, een handgemaakte goodiebag van Marion Strehlow en ter afsluiting fingerfood in haar eigen atelier.

Meer informatie

www.duesseldorf-tourismus.de/mode

Gepubliceerd op: 05-07-2019

Reacties

Comments