Het nut van goede vloertegels in de badkamer

Tegenwoordig heeft iedereen het over keramische tegels. Wat is dat eigenlijk, keramisch? En waarom worden die zoveel gekozen? Jij wil gewoon mooie tegels op de vloer van je nieuwe badkamer. En als het kan ook nog een beetje grote. En niet van die hele lichte. Donker getinte vloertegels maken de sfeer iets intiemer.

Keramische vloertegels zijn gemaakt van klei en zand. Voornamelijk dan. De gebakken laagjes klei zorgen ervoor dat de vloertegels keramiek onderhoudsvriendelijk zijn, een heel erg lage vochtopname kennen en sterk zijn. Dat is gelijk een bijzonder voordeel van deze vloertegels: hierdoor zijn ze makkelijk schoon te houden en krijgt schimmelvorming geen kans.

Spannend

Vloertegels kopen is tegenwoordig hartstikke leuk om te doen! De inrichting valt en staat met de keuze van de vloertegel. Wel spannend dus. Maar je weet al een paar dingen zeker. De badkamer vloertegels moeten groot zijn en van een uitstekende kwaliteit. Verder is de kleur van belang en de kleur van de voegen. Bovendien wil je antislip. Stel je voor dat je een keertje onderuit zou gaan in de badkamer. Dat wil je echt niet!

Schoon en veilig

Enigszins donker getinte antislip groot formaat keramische vloertegels. Dat zijn je wensen. Duidelijk en helder. Je houdt van schoon. Maar wel dat het snel schoon is. Keramische tegels op de vloer zijn met een sopje eenvoudig schoon te houden. Nu je dat allemaal weet ga je in gedachten verder met het inrichten van je eigen droombadkamer. Voor de vloer ben je er nu wel uit, nu de wandtegels nog uitkiezen en het badkamermeubel met de wastafels. Je wil twee waskommen in dezelfde kleur als de vloertegels maar dan een paar tinten lichter. Net als de wandtegeltjes. Door de donkere vloertegels wordt de ruimte optisch een beetje kleiner. Wat je ook graag wilde bereiken, want de badkamer is wel erg groot. Door een iets lichtere kleur op de muren en mooie stoere houten badkamermeubelen krijgt het geheel een warme uitstraling. Je kunt straks lekker lang in je bad liggen en genieten van de schone en warme omgeving. Ga maar heerlijk genieten!

Gepubliceerd op: 07-06-2020

Reacties

Comments