H&M wordt conceptstore

De aandelenkoers van H&M loopt terug. Er wordt nu dan ook hard gezocht om de problemen het hoofd te bieden. Zo is in Londen zojuist een winkel geopend met een hele nieuwe “look and feel”. Met minder kleding, meer ruimte, koffie en exclusieve events lijkt deze winkel verdacht veel op een concept store. 

In de Britse hoofdstad gaat het om de winkel in de wijk Hammersmith, waar H&M over 2300 vierkante meter beschikt. De winkel is ontworpen om bezoekers ‘een inspirerende ervaring’ te bieden. Het meest opvallende is het warme interieur, met plavuizen en bakstenen vloeren en een groot aantal levende bomen en planten. Er is zelfs een shop-in-shop met boeketten en andere bloemen, die door de lokale bloemist Grace & Thorn worden geleverd. Voor de ingang zijn nu kerstbomen te vinden.

Verder is een aantal nieuwe diensten geïntroduceerd, zoals een reparatiestation waar je kleding kunt laten repareren. Dit ‘Take Care’-concept werd al eerder gespot in de flagshipstore in Parijs. In Londen kun je ook (vanaf drie pond) kleding customizen. Werknemers van H&M kunnen items bijvoorbeeld in verschillende lettertypen van teksten en cijfers voorzien. Verder zijn er de eerste zelfscankassa’s van het Verenigd Koninkrijk geïnstalleerd en is er een desk voor het afhalen van online orders.

Bron: retailtrends.nl

Gepubliceerd op: 24-12-2018

Reacties

Comments