Iconisch fotoboek Micky Hoogendijk: ‘Through the Eyes of Others, I See Me’

Maak kennis met het werk van kunstfotograaf Micky Hoogendijk.  Sinds ze in 2009 een camera van haar moeder kreeg, legt ze mensen en culturen met een bijzonder verhaal vast op beeld. Haar pas verschenen boek, ‘Through the Eyes of Others’, laat een zoektocht zien naar de kwetsbaarheid van mensen en vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaatsvinden. 

Krachtige en mystieke foto’s

Aan het werk van Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.

Trendline-Micky Hoogendijk-01-05-2

Expositie in museum Jan van der Togt

Bewonder Micky’s overzichtstentoonstelling in het museum Jan van der Togt in Amstelveen. Van 14 april tot en met 9 juli 2017 kunnen bezoekers genieten van haar eerste museale expositie. ‘Through the Eyes of Others’ is een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen.

Bezoekersinformatie: Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50 in Amstelveen.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Van Istanboel tot Keulen

Een selectie van Micky’s werk is gelijktijdig naast het museum Jan van der Togt, ook te zien in het Amstel Hotel in Amsterdam. Daarnaast is het werk van de fotograaf de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in Austin, Bogota, Houston, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Santa Fe, Tokyo en Washington. In Nederland presenteert Eduard Planting Gallery haar werk op kunstbeurzen als FOR REAL, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary Art Fair.

Over Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek. Ze was business partner van kunstenaar Rob Scholte en creative director van de Supperclub. Ook stond ze als actrice en model jaren voor de camera. Sinds 2010 woont Hoogendijk in Amerika en staat zij als fotograaf achter de camera.

Meer info: www.terralannoo.nl

Gepubliceerd op: 12-04-2017

Reacties

Comments