Inspiratie uit het buitenland

Flanerend door straten in het buitenland. Nieuwe hippe winkels ontdekken, fijne onbekende producten die een favoriet worden en weten waar de place to be is. Ontdek het met ons. ‘Trendline op reis’ geeft je een kijkje in de beste winkels binnen en buiten Europa.

KANN Concept Store

Het buurtje rondom het Canal-St. Martin heeft een hippe status. Hier bevinden zich ook erg veel leuke winkels, beetje verspreid door de straten. Een van de leukste interieurzaken van dit moment is Kann Conceptstore (er is er nog een in Parijs). Hier verkoopt men meubels van eigen hand, gemixt met merken die ze hier echt leuk en bijzonder vinden. Opgegroeid in een universum van handgemaakt meubilair, was het voor toen nog schrijver Houssam Kanaan een vanzelfsprekendheid dat hij de Libanese meubelworkshop van zijn vader overnam. Met zijn marketingachtergrond en ervaring met het ontwerpen en maken van Scandinavisch meubilair, besloot Houssam in 2010 om nog meer te maken van zijn know-how en de werkplaats. Daarnaast kende hij veel mensen in de architectuur en designwereld en zo werd zijn eigen merk Kann geboren, eigentijds maar met een twist naar de fifites. Ben je in Parijs? Zeker even langs gaan. Je herkent de zaak direct aan de opvallende blauwe facade.

Meer informatie: www.kanndesign.com.

Trendline - Kann - 03 -2017

 

EMPREINTES

Wat een geweldige zaak is Empreintes, de gloednieuwe conceptstore die zich bevindt tussen de Haut Marais en het buurt van Canal-St. Martin in hartje Parijs. In een meer dan monumentaal pand om van te watertanden. Dat licht, die ruimte! Conceptstores genoeg zou je denken, maar deze heeft een zeer onderscheidende insteek. Alles wat er staat, is ambachtelijk vervaardigd door Franse handwerklieden van faam. En dat in een tijd waarin ook bij conceptstores Made in China en omstreken een hoofdrol spelen. De opzet is een initiatief van Ateliers d¹Art de France.Meer dan 1000 unieke stukken kijken je aan, en roepen bewonder mij, maar liever nog: koop mij! Hier vind je meubelen, interieuraccessoires, keukenspullen, serviezen en glaswerk, verlichting, sieraden en nog veel meer. Alles is op thema per verdieping gerangschikt, dus je krijgt zonder dat het vervelend wordt, de indruk met diverse artistieke shop in shops concept te maken te hebben. Moe van het shoppen? Eet dan een lekker ambachtelijk broodje met een vers sapje in het al even leuke cafégedeelte.

Meer informatie: www.empreintes.com.

Trendline - Empreintes - 03 -2017

 

Gepubliceerd op: 24-03-2017

Reacties

Comments