Johnny Loco? Trendy brillenmerk nu ook horloges?


Johnny Loco, het merk dat bekend is van de exclusieve cargo cruisers (bakfietsen) en beach cruisers bereidt haar assortiment uit met een eigen horlogecollectie. De collectie biedt een klassiek sportief horloge die de naam Luna draagt. Luna is geヒnspireerd op de Maan. De Luna heeft een Zwitsers uurwerk en wordt ook in Zwitserland gemaakt, maar ondanks dat is het horloge geheel in Nederland ontworpen. Kortom: Dutch Design, Swiss Made.

Zwitserse precisie, Nederlands ontwerp
De afgelopen drie jaar werkte de R&D afdeling van de Johnny Loco Campus aan de ontwikkelingen van de Luna. In samenwerking met Zwitserse horlogemakers combineerde zij vakmanschap, kwaliteit en een eigenwijze twist in het design. Dit zijn de vaste ingrediノnten die de basis vormen voor alle Johnny Loco producten. Het horloge heeft een geheel eigen ontwerp van de kast, kroon, wijzers, cijfers en maatvoering, eigenwijze kleuren voor de wijzerplaat en de uniek vormgegeven maanstand.

Het horloge wordt geleverd met 2 Nato Straps horloge banden: een Italiaans kalfslederen en een zijde-polyester versie. De Luna is tot 100M waterdicht en is voorzien van een uniek serienummer. Verder kan er een keuze worden gemaakt tussen een variant met of zonder datumaanduiding.

Luna I Chalk/Cobalt/Charcoal

Eigen winkels
Nog niet iedereen weet dat Johnny Loco naast horloges ook al enige tijd een eigen Eyewear lijn heeft.

“Wij besteden bij Johnny Loco veel aandacht aan het ontwerp en maken van echte kwaliteitsproducten. Wij werken nu ook meer en meer aan onze zichtbaarheid,” legt eigenaar Frank Spackler uit. Dat dit aardig lukt blijkt uit het feit dat Johnny Loco begin 2015 de deuren opende van een eigen brand store in Amsterdam. “Beweging is een van de belangrijke pijlers van Johnny Loco,” licht Spackler toe. “Reizen en onderweg zijn horen van nature bij ons merk, en zo kan het gebeuren dat onze brand store straks ook weer on the move gaat.” “De reacties van kenners uit de markt zijn zonder uitzondering vol lof over het ontwerp en de functionaliteit,” glimlacht Spackler trots. “Ik heb alle vertrouwen dat Johnny Loco in de Luna een uniek en betaalbaar kwaliteitshorloge heeft die juweliers en dealers graag in hun collectie willen opnemen. Om de verkoop te ondersteunen hebben we prachtig POS materiaal ontwikkelt. We helpen de ondernemer natuurlijk graag onze producten te verkopen.”

Technische specificaties Luna en vanaf prijs
Kastgrootte: 41,3 mm
Kast materiaal: zuiver 316L chirurgisch roestvrij edelstaal
Kast afwerking: geborsteld en gepolijst
Glas: ultra hard, duurzaam en krasbestendig koepelvormig saffierglas met een anti reflectie coating aan de binnenkant
Waterdichtheid: tot 100 meter / 10 ATM
Nummers: geborsteld en opgelegd
Uurwerk: Zwitsers quartz
Kaliber: Ronda Normtech 708, met custom made aanpassingen voor de Luna
Functies: centraal gelegen uur, minuut en seconde wijzer, datum op negen uur (Luna II) en maanstand op half 5
Horlogeband: 1 x zijde-polyester Nato en 1 x handgemaakt Italiaans kalfslederen Nato Bandbreedte: 22 mm
Garantie: 2 jaar internationale garantie
Horloge etui: handgemaakt Nederlands vilt soft case met lederen en electro-plated brass details, microvezel poetsdoek

Aanbevolen verkoopprijzen:
JLW1501|A Luna I Charcoal ?649,00
JLW1502|B Luna I Chalk ?649,00
JLW1503|C Luna I Cobalt ?649,00
JLW1502|A Luna II Charcoal ?699,00
JLW1502|B Luna II Chalk ?699,00
JLW1502|D Luna II Gold ?699,00

Meer informatie:

www.johnnyloco.com


Luna II Chalk

Luna II Charcoal


Luna II Gold

Gepubliceerd op: 24-12-2015

Reacties

Comments