Leuke ideeën ter inspiratie voor jouw slaapkamer dromen

Wist je dat je minimaal één derde van je leven doorbrengt in je bed? Het is dus niet zo vreemd dat je jouw slaapkamer zo mooi mogelijk wilt inrichten. Het moet een plekje worden waar jij helemaal tot rust kunt komen, en heerlijk de nacht kunt doorbrengen. Toch is je slaapkamer niet alleen maar de plek waar je slaapt. Tegenwoordig kijken we er ook televisie, hebben we er belangrijke gesprekken met onze partners én lezen we nog even lekker een boek voor we gaan slapen. Doordat we de slaapkamer op zoveel verschillende manieren gebruiken, vinden veel mensen het lastig om hun slaapkamer in te richten. Om een beetje slaapkamer inspiratie op te doen staan in dit artikel de drie grootste trends voor je op een rijtje, zodat jij gemakkelijk de slaapkamer van je dromen kunt creëren!

Kies voor een lekker bed

Natuurlijk is de slaapkamer van jouw dromen ook de plek waar het bed van jouw dromen staat. Het is namelijk zeer belangrijk om een lekker bed te hebben, zodat jij optimaal kunt uitrusten tijdens je slaap. Wanneer jouw lichaam zich snel kan ontspannen, zul je namelijk lekker uitgerust wakker worden. Dit betekent niet alleen minder spierpijn, maar ook een beter humeur! Kies daarom voor een bed dat volledig voldoet aan jouw slaapwensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vering van het matras en de instaphoogte van het bed. Weet je niet precies waar je moet beginnen met zoeken? Een beddenspecialist kan je hierbij helpen!

Goede, verduisterende gordijnen

Over het algemeen slapen we allemaal beter in een mooie verduisterde kamer. Het is daarom van groot belang dat je veel aandacht schenkt aan het uitzoeken van goede, en vooral verduisterende, gordijnen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg mogelijkheden wat gordijnen betreft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen, overgordijnen of jaloezieën. Één van de meest populaire trends op het gebied van slaapkamergordijnen, is het combineren van twee verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan elektrische rolgordijnen én overgordijnen. De rolgordijnen zorgen ervoor dat het ‘s nachts lekker donker is, en de overgordijnen zorgen voor de fijne sfeer!

Het opmaken van je bed

Wanneer mensen op zoek zijn naar slaapkamer inspiratie, bekijken ze steeds vaker hotelkamers. Dat luxe hotelgevoel willen we immers iedere dag wel! De eerste stap naar dit lekkere gevoel is een goed bed. Samen met de beddenspecialist heb jij jouw perfecte bed inmiddels gevonden, en daarom ben je klaar voor de volgende stap: de aankleding. Beddengoed is zeer belangrijk voor een fijne nachtrust, en daarom is het van groot belang dat je kiest voor zachte materialen. Denk bijvoorbeeld aan lakens gemaakt van satijn, katoen of linnen. Houdt daarnaast ook rekening met de kleuren, en kies waar mogelijk voor zachte, natuurlijke kleuren die aansluiten bij de rest van je slaapkamer. Ben je op zoek naar nét iets meer luxe? Voeg dan meerdere sierkussens toe aan het hoofdeinde van je bed. En vergeet vooral niet iedere ochtend je bed op te maken, zodat je iedere avond weer opnieuw kunt genieten van dat luxe hotelgevoel.

 

 

Gepubliceerd op: 26-10-2021

Reacties

Comments