Wat maakt WTW units duurzaam?

Duurzaam, milieuvriendelijk en energiebesparing. Kernwoorden van nu. Duurzaamheid verbindt ons in onze strijd voor een schoner milieu en een betere zorg voor onze aarde. Hoe laten we deze aarde straks achter voor onze kinderen en kleinkinderen? We gaan van fossiele brandstoffen over naar duurzamere zonne-energie en windenergie, maar wat maakt WTW units duurzaam? WTW staat voor WarmteTerugWinning. Wat dat inhoudt, lees je verder in dit blog.  

WTW ventilatie is ventileren terwijl er sprake is van zo weinig mogelijk warmteverlies. De warmte van de af te voeren lucht wordt aan de koele instromende lucht gegeven. Deze binnenstromende lucht hoeft om deze reden niet zo heel veel meer te worden verwarmd, waardoor je energie en kosten bespaart. Hiervoor is een warmtewisselaar nodig. De naam zegt het al: deze warmtewisselaar geeft de vrijgekomen warmte af aan de nieuwe instromende lucht. Energie besparen door de warmte terug te winnen uit de ventilatielucht. Bedrijven zijn constant bezig met oplossingen zoeken om je woonklimaat verder te optimaliseren. Steeds minder energie verloren laten gaan en alle warmte die er al is optimaal gebruiken en inzetten.

Niet alleen voor het milieu

Het hergebruik van de warmte maakt de wtw units duurzaam. Het steeds weer opnieuw inzetten van reeds gebruikte energie is niet alleen goed voor ons milieu, maar ook besparend voor jouw portemonnee. Dat maakt de gebruikmaking van een warmte terugwin unit een win-win situatie is. Duurzame units met een rendement tot zelfs 97%.

De werking
Warmteterugwinning ventilatie werkt als volgt. De warmtewisselaar brengt de warmte van de warme lucht over naar de koelere lucht. Met andere woorden, de warme lucht wordt afgekoeld tot de temperatuur van de koele lucht die instroomt en de koele lucht die binnenstroomt, wordt daarmee opgewarmd tot de temperatuur van de eerstgenoemde lucht. Dit proces heet warmteterugwinning. Verschillende wtw units zijn met smartphone of tablet eenvoudig te bedienen en op die manier een aangenaam klimaat in huis te creëren. Er ontstaat een juiste vochtbalans door de luchtuitwisseling.

Er zijn nogal wat systemen verkrijgbaar. Ben je op zoek naar de beste wtw unit, wil je warmtewisselaar ventilatie of een wtw box? Een wtw unit kopen is een serieuze aangelegenheid, duurzaam én kostenbesparend.

Gepubliceerd op: 28-09-2019

Reacties

Comments