Mediator nodig in Nieuwegein tijdens een scheiding?

Woon je in (de buurt van) Nieuwegein en ga je scheiden? Als je veel onenigheid hebt met je ex-partner is het wellicht verstandig om een mediator in te schakelen. Deze bemiddelt namelijk op geheel onpartijdige wijze tussen beide partijen, en biedt praktische oplossingen die het proces vergemakkelijken en versnellen. Voor mediation in Nieuwegein klop je het beste aan bij dé Scheidingsmediator. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in mediation bij scheidingen (zoals de naam het al zegt) en hebben ze jarenlange ervaring met het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. Maar wat houdt mediation eigenlijk precies in, en wat kun je van zo’n traject verwachten?

Hoe gaat mediation in Nieuwegein in zijn werk?

Op het moment dat je aanklopt bij een mediator krijgen jullie allereerst een kennismakingsgesprek. Je moet immers kijken of het klikt, en of jullie beiden een goed gevoel hebben bij de mediator. Als dat het geval is kan het traject starten. In diverse gesprekken zullen jullie alle zaken bespreken die belangrijk zijn, zoals de financiële afhandeling van zaken, waar de kinderen gaan wonen, en wie bepaalde eigendommen krijgt. Hoe meer onenigheid er bestaat tussen jullie, hoe meer het nodig is om met een mediator om de tafel te gaan zitten. Deze dient in feite als een onpartijdige gesprekspartner, en zorgt ervoor dat de hele scheiding in goede banen verloopt.

Scheiden wanneer er kinderen in het spel zijn

Er is natuurlijk een reden dat jullie besloten hebben om uit elkaar te gaan. In sommige gevallen betreft het een fikse ruzie, en gun je de partner het licht in de ogen niet. Als er echter kinderen in het spel zijn kan dat een flink probleem opleveren. Je wilt namelijk niet dat deze de dupe worden van de scheiding. Om ervoor te zorgen dat ze de hele scheiding en de toekomstige situatie zoveel mogelijk accepteren en ontspannen ondergaan is het belangrijk om daar slim mee om te gaan. Vertel geen negatieve zaken over je ex-partner aan de kinderen om deze in een kwaad daglicht te zetten, geef ze zelf de keuze over waar ze willen wonen, en ruzie niet met je ex-partner waar de kinderen bij zijn. Zeker als ze nog jong zijn moet je er super delicaat mee omgaan, en de mediation in Nieuwegein kan je daar zeker bij helpen. Een scheidingsmediator heeft namelijk ook het allerbeste met de kinderen voor, en zal er alles aan doen om de situatie voor hen makkelijker te maken.

Waarom kiezen voor de Scheidingsmediator?

Mediation is er in vele vormen en maten. Als je gaat scheiden is het verstandig om te kiezen voor de Scheidingsmediator, want dan weet je zeker dat je met iemand om de tafel gaan zitten die uitgebreide ervaring heeft met het begeleiden van scheidende stellen. Het is namelijk nogal specialistisch werk, en er komen veel zaken (ook administratieve) bij kijken die geregeld moeten worden. Deze mediator moet dus verstand hebben van al deze zaken, en daarnaast weten hoe hij jullie zo goed mogelijk begeleidt. Als je voor een scheidingsmediator kiest dan is dat zeker het geval.

Gepubliceerd op: 06-04-2022

Reacties

Comments