Onderhoud je hypotheek en bespaar geld

Een eigen woning is waarschijnlijk de duurste aankoop in je leven, en de bijkomende hypotheek zal je financiële plaatje nog jarenlang beïnvloeden. Maar je leven verandert gedurende de looptijd van je hypotheek, en de wereld verandert ook. Het is dus verstandig om van tijd tot tijd een aantal zaken te bekijken, en je hypotheek zogezegd te onderhouden.

Veranderingen in je leven

Past de hypotheek nog wel bij je? Hoe ver ben je al met aflossen? Is de rente gedaald, en hoe zit het eigenlijk met de overlijdensrisicoverzekering? Allemaal vragen die je jezelf zo nu en dan eens zou moeten stellen. Omdat we steeds ouder worden zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen tegenwoordig een stuk lager dan een aantal jaar geleden. Het zou dus goed kunnen dat je maandelijks flink kunt besparen door een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het kan ook verstandig zijn naar je algemene financiële situatie te kijken. Als je maandelijks veel geld overhoudt zou je ervoor kunnen kiezen het aflosbedrag te verhogen. Bovendien is het door de huidige extreem lage spaarrente gunstiger te investeren in het aflossen van je huis, dan een groot bedrag op je spaarrekening te hebben staan. Houd natuurlijk wel een buffer over op je spaarrekening, zodat je onverwachte kosten op kunt vangen.

Hypotheek over sluiten

Het is ook verstandig eens na te gaan hoe het eigenlijk met de situatie van je huis is. Staat deze bijvoorbeeld onder water, of heeft de woning juist een overwaarde? In sommige gevallen kan het voordelig zijn over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. De eventuele boeterente die je moet betalen aan je huidige geldverstrekker, kun je vaak terugverdienen door de lagere kosten van je nieuwe hypotheek. Bij NIBC Direct kunnen ze je helpen bij het besparen op je hypotheek. Ga er eens goed voor zitten, en bekijk hoe jij een stuk voordeliger uit kunt zijn. Door je hypotheek goed te onderhouden kun je uiteindelijk meer geld overhouden, dat klinkt toch als een droom?

Gepubliceerd op: 19-02-2020

Reacties

Comments