Ontdek ook de voordelen van een hottub

Een heerlijk moment van ontspannen, daar staat de hottub wel garant voor. De weldaad van het warme water laat je alle zorgen even aan de kant zetten en zorgt ervoor dat je lichaam en geest een ontspannen toestand bereiken, die je nog lange tijd nadien blijft voelen. Niet alleen is het aangenaam vertoeven in de hottub, het biedt je ook tal van voordelen op gezondheidsvlak en dat alleen al is een ware verademing.

Wat is een hottub?

De oorsprong van de hottub moeten we zoeken in de Scandinavische landen waar het gebruik ervan al decennia lang ingeburgerd is omwille van de vele voordelen die je ervan ondervindt. Letterlijk vertaald betekent hottub “warm bad” en is ook meteen de meest passende omschrijving. Het water van dit buitenbad wordt met een interne of externe kachel verwarmd en laat de gebruiker genieten van een heerlijk warm bad in de gezonde buitenlucht.

Wat zijn de voordelen van een hottub?

Geniet van een ontspannende slaap

Het warme water van de hottub zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt wat het makkelijker maakt om de slaap te vatten. Als je weet dat slapeloosheid een groot probleem is in onze drukke maatschappij, kan je je voorstellen dat een relaxmoment in de hottub een welkome oplossing is.

Hulp bij stress en angsten

Om verschillende redenen is de hottub een ideale manier om je te helpen bij stress en angsten. De weldaad van het warme water, het geluid en de beweging van het water en het gewichtloze gevoel laten je lichaam en geest helemaal tot rust komen en alle zorgen van je afglijden.

Verminder pijn en versnel natuurlijk herstel

Spieren en gewrichten ondervinden een positieve invloed door het warme water. Mensen met chronische gewrichtsaandoeningen, met verkrampte spieren of met sportblessures zullen al snel ondervinden dat de ongemakken en de pijn verminderen en op termijn soms helemaal te verwaarlozen zijn. Ook voor sporters is het na een intense inspanning een goed idee om de spieren een optimaal herstel te bieden in het warme water.

Verlaag je bloeddruk

Een minder gekend voordeel van de hottub is dat het helpt om de bloeddruk te verlagen. Door het warme water versnelt de bloedstroom en wordt er meer zuurstof geproduceerd en dat leidt ertoe dat de bloeddruk daalt en dat je hart dus minder weerstand ondervindt. Een erg belangrijk voordeel als je weet dat hart- en vaatziekten een veel voorkomend probleem zijn.

Laat je huid stralen

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het gebruik van de hottub zorgt ervoor dat je huid meer gaat stralen. Het ontspannende effect is hier deels verantwoordelijk voor, maar ook het gegeven dat het warme water zorgt voor een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid.

Zeg vaarwel tegen hoofdpijn

Hoofdpijn en migraine treffen dagelijks enorm veel mensen, het is een logisch gevolg van een druk leven en van het constant onder spanning leven. Het ontspannend effect van de hottub zal tot gevolg hebben dat hoofdpijn en zelfs migraine aanzienlijk beperkt kunnen worden en zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

Ontspannen en tot rust komen, kan je dankzij de hottub gewoon bij je thuis doen.

Gepubliceerd op: 22-03-2022

Reacties

Comments