OXO; de oplossing in je hand voor je het probleem herkent

Första B.V. maakte ons land bekend met OXO, het bedrijf waarbij innovatie en gebruiksgemak voorop staat. OXO maakt producten voor in de keuken, waarmee de consument de oplossing al in de hand heeft en zich dan pas realiseert dat ze al die tijd een probleem hadden. Nu niet meer, dankzij OXO.

OXO is ontstaan in het begin van de jaren negentig. Sam Farber was net van zijn pensioen aan het genieten na dertig jaar werkzaam te zijn geweest in de huishoudindustrie, toen zijn vrouw last kreeg van artritis in haar hand. Toen bleek een hoop keukengereedschap ineens een stuk minder eenvoudig in het gebruik dan al die tijd gedacht had. Sam kon dit natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en besloot er iets aan te doen. Zo ontstond OXO, een collectie producten die niet specifiek zijn voor mensen met een handicap, maar het leven in een keuken in het algemeen moeten vereenvoudigen en plezierig maken.

Denk aan een maatbeker met een schaal die van boven afleesbaar is. Zo hoef je niet telkens door de knieën om te kijken hoe vol hij zit. Of opbergdozen voor voedselwaren die je met één hand makkelijk afsluit. Elke dag is OXO bezig met het verbeteren van alledaagse producten om zo het leven te vergemakkelijken.

Meer informatie

https://www.forsta.nl/

Gepubliceerd op: 07-06-2019

Reacties

Comments