REVIEW Deejo zakmes: ‘praktisch en eersteklas design’

Stijlvol, stoer en een echte eye-cather. We hebben het natuurlijk over het nieuwste pronkstuk van het Franse merk Deejo. Is het zakmes van slechts 37 gram ook functioneel? Gina van Trendline testte het uit.    

Zodra je dit zakmes ziet valt een ding gelijk op: de vormgeving. Het lichtgewicht mesje uit de Deejoo serie ‘Tattoo Wood’ heeft een slanke vorm met een rvs-lemmet, versierd met een tatoeageachtige bloemenprint en een jeneverbeshouten handvat. Dit natuurlijke materiaal zorgt voor een licht peperige geur.

Vlijmscherp en veilig

Het openklappen gaat soepel. Eenmaal open ontvouwd zich een prachtig mes met een lengte van 20,5 cm. Het lemmet is met z’n 9,5 cm vrij groot. Na een test met papier en dozen kun je ook stellen dat het mes vlijmscherp is. Moeiteloos snijdt het door de oppervlakte met als resultaat: twee perfect gladde randen aan weerszijden.

Extra handig van dit zakmes is het stevige linerlock systeem, waardoor deze tijdens het gebruik niet dichtklapt. Wil je het zakmes wel dichtvouwen, dan vereist dit lichtelijk speurwerk. Subtiel staat op het roestvrijstalengedeelte van het handvat ‘press’. Zodra je dit indrukt kun je het lemmet weer moeiteloos inschuiven. Het mes heeft ook een broekclip, waardoor je het altijd veilig bij je kunt dragen.

Eindoordeel

Kortom, een handig mes dat doet waarvoor hij gemaakt is met een buitengewoon ontwerp. Onmisbaar als gereedschap en ideaal voor een actief leven of gewoon voor thuis.

Over Deejo

Het Deejo zakmes begon als een wens van Luc Foin en Stéphane Lebeau om een degelijk lichtgewicht mes te ontwikkelen om in je zak mee te dragen. Oorspronkelijk ontwikkelden ze het ultralichte zakmes voor het merk Baladeo in 2010. Hierna is de bekende messenlijn ontstaan. 

Meer informatie: www.deejoknives.nl

Gepubliceerd op: 20-06-2017

Reacties

Comments