Royal Delft opent Glorious Delft Blue voor Rembrandt & Gouden Eeuw themajaar

Donderdag 17 januari is bij Royal Delft de tentoonstelling Glorious Delft Blue geopend. Deze tentoonstelling is onderdeel van het internationale themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Met de tentoonstelling Glorious Delft Blue presenteert Royal Delft de Delfts Blauwe glorie en de grandeur van deze periode in al zijn pracht. Stap in de Gouden Eeuw en beleef de grandeur van de periode middels verhalen, iconische stukken en prachtige beelden.

Delfts Blauw is hét symbool van de Nederlandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw. De Nederlandse Gouden Eeuw was een periode waarin de status van mensen zichtbaar was in huizen, kleding en kunst. Rijke families door het land heen lieten zich portretteren in hun mooiste kostuums en met hun meest waardevolle bezittingen. Regelmatig kreeg ook Delfts Blauw een plekje op deze portretten.

In een vijftal thema’s – handel & nieuwe smaken, interieur, tulpenmanie, portretten en mode – wordt de relatie gelegd met het pronken in de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends. Proud Mary, een nieuw iconisch product, is tevens gelanceerd. In de tentoonstelling worden iconische stukken van Royal Delft, zoals de tulpenpiramide en de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn in het Delfts Blauw, extra uitgelicht.

Meer informatie

www.royaldelft.com

Gepubliceerd op: 21-01-2019

Reacties

Comments