showUP 2019: Duurzaam en vernieuwend

Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen was afgelopen zondag en maandag wederom de locatie voor een nieuwe editie van showUP. Een prettig zonnetje dat door het vele glaswerk naar binnen scheen bleek een goede voorbode voor een geslaagde beurs. Meer dan 400 internationale merken, Nederlandse labels en jonge ontwerpers presenteerden de nieuwste producten in de branches home, gifts en kids.  

Breed aanbod

showUP staat bekend om haar moderne look en de mooie hal vol met daglicht. Het geeft de beurs een erg open feel. Vandaar ook dat de beurs altijd een divers publiek weet aan te trekken en ook de standhouders erg variëren. Van kleine lokale merken tot grote internationale bedrijven. Zeker het aantal buitenlandse deelnemers is dit jaar erg gegroeid. Zo waren er bijvoorbeeld standhouders uit Zuid-Afrika, Estland en Zwitserland.

Naast dit brede aanbod van merken en producten, waren er weer verschillende hotspots op showUP. Zo bood de beurs verschillende lezingen aan in de listenUP sprekershal. Hier spraken onder andere Kirsten Jassies, Jan Agelink en Hilde Francq over hun expertisegebieden. Jan Agelink liet in zijn presentatie weer duidelijk zien wat de trends zijn om de komende tijd in de gaten te houden. Het lijkt erop dat we een kleurrijke periode tegemoet gaan.

Een andere hotspot was het growUP gedeelte van de hal. Hier kon iedereen terecht voor leuke speelgoedmerken en alle andere benodigdheden op het gebied van kinderen en opvoeding. Ook The Store was dit jaar weer aanwezig. Het bekende gebied past in een winkel één thema toe op concept en styling. The Super Store was dit jaar het resultaat. Een grote open supermarkt met allemaal Home & Gift producten. Zo waren er sokken in soepblikken, puzzles in chipskokers en grote gebreide fruitstukken.

Duurzaam de toekomst in

Het thema van de beurs was dit jaar Duurzaam Produceren. Dit onderwerp nam de laatste tijd al een steeds prominentere plek in binnen onze branche. Bij showUP was het echt de rode draad van de beurs. Zo werden op verschillende plekken alternatieven voor plastic rietjes getoond, vooruitlopend op het aankomende verbod. Rietjes van glas, bamboe en riet, streden om een plekje als dé favoriete duurzame vervanger. Ook kinderspeelgoed, gemaakt van plantaardig plastic op basis van rietsuiker, was op verschillende plekken te vinden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele producten waarbij duurzaamheid een rol speelde. Zo liet showUP dit jaar zien dat ze niet alleen dé plek zijn om de trends van de toekomst te ontdekken, maar ook hun steentje willen bijdragen aan het verbeteren van de toekomst.

Gepubliceerd op: 07-02-2019

Reacties

Comments