Supplementen die zorgen voor extra energie bij krachtinspanning

Ben jij sportief en lever je vaak krachtsinspanningen op welk niveau dan ook? En wil je het maximale uit je sportieve prestaties halen zonder dat je spieren zichzelf afbreken? Dan kan je beginnen met het nemen van diverse supplementen die je energieniveau op peil houden. Met het gebruik van glutamine en creatine kan je tijdens diverse krachtsinspanningen optimaal presteren. Zo kan je het maximale uit je sportieve prestaties halen en ook nog eens genieten van uitgeruste spieren. Glutamine en creatine zijn lichaamseigen stoffen die helpen om je spieren sneller te laten herstellen. Ze zorgen dus voor spierherstel zodat je snel weer klaar bent voor de volgende sportieve uitdaging. Bovendien zorgt creatine voor meer explosiviteit, want bij fysieke kracht natuurlijk erg prettig is. Of je nu een voetballer bent, een badmintonspeler of dat je graag in de sportschool staat; met meer explosiviteit haal je meer uit je training. 

De vele voordelen van glutamine

Glutamine is een lichaamseigen stof dat een grote rol speelt in de omzetten van koolhydraten naar energie. Het heeft een gunstig effect op de vetstofwisseling en vormt een grote energiebron voor de afbraak van vetten. De inname van glutamine heeft een gunstig effect op het immuunsysteem zodat je afweer tegen ziektes en bacteriën wordt vergroot. Glutamine zorgt daarnaast voor een sneller herstel van je spieren waardoor je explosief kan bewegen. Ideaal voor als je een sporter bent en het maximale uit je workout wilt halen. Of je nu een professionele sporter bent of sport op amateurniveau, iedereen is gebaad bij de inname van de juiste supplementen. Dus ongeacht je sportniveau kan iedereen de juiste supplementen gebruiken. Glutamine en andere vitaminen en mineralen kan je eenvoudig uit gezonde voeding halen maar dan moet je wel veel eten wil je de positieve gezondheidseffecten ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

De vele voordelen van creatine

Naast glutamine is creatine een supplement dat eigenlijk door iedere sporter genomen moet worden. Ook creatine is een lichaamseigen stof dat zorgt voor meer sprongkracht en explosiviteit. Bovendien zorgt creatine voor meer energie die wordt omgezet uit koolhydraten en suikers. Deze energie wordt dan niet omgezet in vet, maar wel in energie en explosiviteit. Zowel als duursporter of als krachtsporter heb je dan veel profijt van de inname van creatine. Creatine is gezond en verhoogt de hartslag en alertheid. Hierdoor kan je je focus vergroten en je nog meer richten op je sportieve prestaties.

Wil jij je sportieve prestaties verbeteren?

Denk dan zeker aan de inname van creatine en glutamine. Deze supplementen verbeteren je prestaties en dragen bij aan een goed spierherstel. Hierdoor kan jij de krachtinspanningen leveren die je wilt, zonder dat je je voedingspatroon hoeft aan te passen. De supplementen zijn eenvoudig in te nemen en verkrijgbaar in capsules of in poedervorm. Hierdoor kan je ze perfect combineren met verschillende maaltijden. Door het gebruik van supplementen zorg je ervoor dat je spieren zich goed kunnen ontwikkelen waardoor de kracht in de spieren zal toenemen. Je bent sneller klaar voor de volgende krachtsinspanning en je sportprestaties en uithoudingsvermogen zal toenemen. Sta versteld van het resultaat ongeacht je sportniveau.

 

Gepubliceerd op: 22-11-2022

Reacties

Comments