Teamversterking DWI en Spotlight!

DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein is hét inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland. DWI is voor- en achter de schermen volop bezig om haar identiteit en onderscheidingskracht bij te zetten en opnieuw vorm te geven. Hiermee wordt het platform nog aantrekkelijker voor huidige en toekomstige exposanten. Om hun ambities te realiseren wordt Marc Chardonnens aan het team van DWI toegevoegd. Door zijn komst wordt de in 2018 gestarte samenwerking tussen Spotlight en DWI nog sterker. Spotlight is het vakevent voor branches als Home & Living, Koken, Gedekte tafel, Design artikelen, Lifestyle en Woonaccessoires, en wordt twee keer per jaar georganiseerd in de DWI Beursfabriek te Nieuwegein.

DWI en Spotlight zetten zich gezamenlijk in om het grootste handelscentrum de voor woon- en lifestylebranche in Nederland te worden. DWI wil inspireren en innoveren en gelooft in de kracht van de ontmoeting tussen merken uit uiteenlopende branches die elkaar kunnen versterken. Zij zien enorme potentie in de dynamiek van kruisbestuivingen tussen sectoren als Smart home technology, Meubels en Woninginrichters en gaan zich daar in de komende periode op focussen. Tevens wil DWI te allen tijde laagdrempelig zijn voor haar exposanten en bezoekers door zich gastvrij op te stellen en toegankelijk te zijn door haar centrale ligging, gratis toegang en ruime parkeergelegenheid.

Marc Chardonnens

Tot begin 2018 was Marc Chardonnens verantwoordelijk voor de beurs Trendz in Gorinchem. Marc: “Vanuit mijn netwerk ving ik  afgelopen periode regelmatig op dat door veranderingen binnen retail er behoefte is aan een centrale plek in Nederland waar alles onder één dak wordt aangeboden Steeds vaker passen winkels hun assortiment aan door verschillende productsegmenten naast elkaar te presenteren. Door de samenwerking tussen DWI en Spotlight is er een one-stop shopevent tot stand gekomen voor de retailer.”

Maatwerk

DWI en Spotlight kunnen door de unieke samenwerking maatwerk aanbieden aan exposanten die zich willen presenteren aan de markt. Elke presentatievorm is mogelijk: een tijdelijke eventpresentatie van enkele dagen tot aan een permanente presentatie in DWI gedurende het hele jaar. Marc: “De markt heeft behoefte aan een betaalbaar platform om zich te kunnen presenteren aan retail Nederland. Door de samenwerking wordt het centrum voor de vakhandel de meest aantrekkelijke en inspirerende plek in Nederland. De visie van DWI sluit aan de op de behoefte in de markt en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.”

Versnippering tegengaan door alles onder één dak

De Woonindustrie en Spotlight gaan voor de kracht van het collectief. Jurgen Pietersen: ”Voor de vakbezoeker is een ‘one stop spot’ met een breed aanbod het meest ideale scenario. Hoe meer aanbieders onder één dak, des te aantrekkelijker wordt het om de beurs te bezoeken. Dat is de kracht van het collectief en biedt alleen maar voordelen voor alle betrokkenen. Door de toevoeging van nieuwe segmenten en activiteiten bieden we in Nieuwegein alles onder één dak aan. Zo wordt het voor de vakbezoeker aantrekkelijk en gaan we de versnippering in retail Nederland tegen.”

Meer informatie

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die DWI en Spotlight bieden? Op woensdag 3 juli organiseren Spotlight en DWI een inloopdag om potentiële vaste en tijdelijke exposanten kennis te maken met onze events, locatie en organisatoren.

Aanmelden voor het event Spotlight kan via: www.spotlight-event.nl.

Gepubliceerd op: 20-06-2019

Reacties

Comments