Tendence 2019 zet toekomstige mode-ontwerpers in het zonnetje

Podium bieden aan de nieuwe generatie in fashion en design: de finale van de Frankfurt Style Award zal voor het eerst bij Tendence worden gehouden.

Het Duitse wordt Heimat – “geboorteland”, “oorspronkelijk gebied. “, “thuis”, “thuisland”, etc. – kan verschillende specifieke gedachten en gevoelens los maken.
Dus hoe kan zo een sterk emotioneel thema worden vertaald naar fashion en design? Zestig jonge designers van Duitse en niet Duitse afkomst zullen deze vraag beantwoorden tijdens Tendence 2019 – nieuwkomers en studenten die dit jaar tot de finale komen van de Frankfurt Style Award. De prijs, die projecten op het gebied van fashion en design eert, bedraagt in totaal 10.000 euro.

Onder het mom van “Heimat 4.0”, leverden de deelnemers hun interpretatie af, met betrekking tot de volgende drie woorden: Urban, Adventure en Earth. Geïnspireerd door de Style City in Hall 8.0, houdt de wedstrijd een structuur aan passende bij de lifestyle en doelgroep. Voor elk van de drie verschillende gebieden worden dan twintig finalisten geselecteerd door een interdisciplinaire jury van ervaren professionals.

Een middag vol fashion en design

De laatste ronde van de Frankfurt Style Award zal worden gehouden in Hall 8.0 op 29 juni, op de eerste dag van de vakbeurs. De creatieve ontwerpen van jonge professionals worden voor de eerste keer live gedemonstreerd vanaf 14.00 uur, bij drie opeenvolgende modeshows. Ze zullen worden vergezeld door Canadese zanger Cindy Gomez, die tevens de officiële ambassadeur is van de Frankfurt Style Award 2019. De award ceremonie zal om 17.00 worden gehouden op het podium van de Tendence Academy.

Meer informatie

Tendence vindt plaats van 29 juni to 1 juli 2019.

https://tendence.messefrankfurt.com/frankfurt/en/planning-preparation/2019.html

Gepubliceerd op: 03-06-2019

Reacties

Comments