Terugblik Voorjaarseditie TrendZ 2019

Met een toegenomen bezoekersaantal van 12.443 en meer dan 250 standhouders was de voorjaarseditie van TrendZ wederom een groot succes. Van zondag 13 tot en met dinsdag 15 januari was de evenementenhal in Gorichem weer het toneel voor een geslaagde editie van dé vakbeurs op het gebied van trends in de breedste zin van het woord. De stands puilden uit van de hipste en nieuwste items en er was dan ook weer volop gelegenheid om je te laten inspireren.

Vernieuwing

Nieuw deze editie was het kenniscentrum. Hier werden meerdere keren per dag verschillende workshops gegeven. Bezoekers konden hier gratis aanschuiven en onder het genot van een goede kop koffie bijleren over specifieke aandachtsgebieden binnen hun branche. Trendline magazine was ook hier van de partij, want onze collega Amanda Morina gaf drie keer per dag een social media workshop Online Storytelling. Verder nam Gaby van Gestel ons mee op een visuele reis langs de toekomstige trends. Hebben we straks allemaal een robot in de winkel? Het zou zomaar kunnen! Ook vertelde Gaby dat beleving nog steeds een belangrijk onderdeel is als retailer. Ook bij de inpak-workshop van Cadeautje Pakje In stond beleving centraal. Door de praktische inpaktips kunnen retailers cadeautjes meegeven die het waard zijn!

 

 

De organisatie was ook bijzonder te spreken over dit nieuwe onderdeel: “De workshops zijn erg goed bezocht en zo’n beetje alle sessies zaten vol. Voor aankomende edities van TrendZ willen we hier zeker op voortbouwen om een totaalbeleving te creëren voor onze bezoekers.”

De indeling van de hal was deze editie ook aangepast. Hier waren veel standhouders erg over te spreken. Ook bezoekers vonden het overzichtelijker en wisten de stands goed te vinden.

Look and Feel

Net als voorgaande jaren waren er weer prachtige stands die ons wisten te inspireren met hun mooie look and feel. Zo was Zusss prominent aanwezig met een sfeervolle inrichting en ook Yoshiko toonde de mooie stijl en vormgeving in hun duurzame producten.

De stand van T&C Lifestyle was een podium voor de vernieuwende producten. Ze waren zeer te spreken over de organisatie van TrendZ: “Qua uitstraling van de stand is de beurs er zeker op vooruit gegaan. Alles was goed geregeld en zeker de extra parkeerplaats met pendelbus was een super toevoeging.” Op de koude en wisselvallige dagen werd deze busdienst zeker gewaardeerd.

Uiteraard was ook Decostar weer aanwezig bij TrendZ. Ook voor hen was het een prettige beurs waar ze veel bekijks trokken. Iets verderop, vlak naast het kenniscentrum, was de ruime stand van Scents & Senses te vinden. Hier hadden ze alle ruimte om hun prachtige kaarsen te tonen en maakten daar goed gebruik van. Er was een constante aanloop van bezoekers die hun neus volgden en vervolgens hun ogen uitkeken.

Voor wie tijd en trend hand in hand gaan, was de stand van Present Time een locatie om zeker niet te missen. Met een aantal prachtige nieuwe producten, waaronder beeldjes van dieren in origami-stijl, was het voor hen ook een mooie kans om zich te laten zien. Zichtbaar was ook zeker Sajovi met een mooie open stand vol kleur en geur.

Geur en kleur was ook zeker te vinden bij de heren van Scentchips. Met hun verschillende displays en nieuwe oliën trok ook deze stand veel bekijks.

Het waren goede dagen voor standhouders. Bezoekers kwamen van overal in het land, maar ook zeker daarbuiten. Bij de goedgevulde stand van Chabo Bags werd ons verteld dat de beurs goed bezocht was met een fijne doorstroom van publiek. Het viel hen op dat er ook een groot aantal mensen vanuit België was afgereisd naar TrendZ dit jaar.

Voor een prettige huiselijke sfeer konden we ook deze editie weer terecht bij Home Society. Vooral met de stijlvolle display van het merk Notes trokken ze veel aandacht naar zich toe. Ook Ambiente Europe kreeg veel aandacht van bezoekers. De verschillende kleurrijke servetten doen zin hebben in een feestje.

Op de bovenverdieping kon je langs verschillende duurzame merken lopen, waaronder Greentime. Deze mooi uitgestalde horloges worden in Italië geproduceerd en passen perfect in de huidige tijdsgeest.

TrendZ bestond ook dit jaar uit drie dagen. De bezoekers leken zich te hebben verdeeld over de drie dagen, waardoor er altijd een gezellige drukte aanwezig was, liet de organisatie op de laatste dag weten. “Het was ook vandaag echt een succesvolle dag. We hebben elke dag geplust in de bezoekersaantallen en horen veel tevreden geluiden.” Ondanks de duidelijk geslaagde editie, ziet de organisatie toch weer kansen om zich te verbeteren: “We houden onze ogen altijd open voor verbeterpuntjes en die zijn we ook deze editie toch weer tegen gekomen. We willen altijd vooruitgang blijven boeken en deze editie heeft een hoop energie gegeven om daarmee aan de slag te gaan!”

De eerstvolgende editie van TrendZ Najaar vindt plaats op 25, 26 en 27 augustus 2019 in Evenementenhal Gorinchem.

Meer informatie

www.trendzvakbeurzen.nl

Gepubliceerd op: 15-01-2019

Reacties

Comments