Tips voor het creëren van meer schaduw in je tuin

De laatste paar weken is het prachtig weer, met veel zon en warme temperaturen. Heerlijk om van dat zonnetje te kunnen genieten, maar soms heb je vast ook behoefte om even in de schaduw te zitten. Gelukkig kun je op veel verschillende manieren meer schaduw in je tuin creëren. Wij geven een aantal handige tips!

Kies een stevige parasol

Met een parasol met voet kun je zelf de schaduwplek kiezen, want deze is gemakkelijk te verplaatsen. Kies wel voor een parasol van een goede kwaliteit, zodat hij met een stevige windvlaag blijft staan. Wanneer je wilt dat de tuin er stijlvol uit blijft zien met de parasol, dan kun je ook kiezen voor een luxe zweefparasol voor bijvoorbeeld boven de eettafel of bij de loungeset.

Creëer natuurlijke schaduwplekken

Wie wilt er nu niet een tuin vol mooie bomen, struiken en planten? En zo vang je gelijk twee vliegen in één klap, want een hoge boom of struik creëert schaduw in de tuin. Zet een klein terras onder een hoge boom, zodat je hier af en toe in de schaduw kunt zitten wanneer je daar behoefte aan hebt.

Koop zonwering of een zonnescherm

Wanneer je een veranda hebt in de tuin, dan weet je vast dat het hier vrij warm kan worden met hoge temperaturen. Ga voor een mooie zonwering voor over de veranda heen, zodat je de warmte hier wat meer kunt reguleren. Heb je geen veranda, maar wil je wel mooie zonwering in de tuin? Dan kun je kiezen voor een zonnescherm welke aan het huis wordt bevestigd.

Span een schaduwdoek

In een wat kleinere tuin, zul je misschien niet zo gauw kiezen voor zonwering of een grote parasol. Dat neemt namelijk veel ruimte in. Ga in plaats daarvan voor een mooie, stevige schaduwdoek. Die kun je gemakkelijk bevestigen aan een paal of muur en zorgt voor een fijne schaduwplek in de tuin. Een groot voordeel van een schaduwdoek is dat deze vaak UV-werend zijn.

Gepubliceerd op: 06-06-2020

Reacties

Comments