Trends op het gebied van tuinmeubelen

De zomer is in volle gang, oftewel: de hoogste tijd om heerlijk in het zomerzonnetje te ontspannen in je eigen tuin. Hieronder lees je wat de trends van 2021 zijn op het gebied van tuinmeubelen en hoe je van jouw tuin een modern paradijsje maakt.

Van binnen naar buiten

Deze trend heeft in 2021 een grote opmars gemaakt: binnen en buiten lopen meer dan ooit in elkaar over. De tuin als verlenging van de woonkamer, een soort buitenkamer waar je met net zoveel comfort kunt zitten als binnen. Comfortabele loungesets, met prachtige stoffen bekleding – zoals de 4 Seasons Outdoor collectie – geven je tuin een luxe uitstraling die ook in je woonkamer niet zou misstaan.

Naturel Scandinavisch

Scandinavische inspiratie voor tuin- en interieur is niets nieuws en is ook in 2021 weer volop aanwezig. Kenmerkend voor de Scandinavische stijl zijn de eenvoud en het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen. Duidelijke vormen, veel gebruik van hout en zachte, naturelle tinten zorgen voor een moderne tuin die eenheid en kalmte ademt.

Stoer en robuust

Wie zich niet zo kan vinden in de termen zacht en naturel, wordt wellicht wél blij van de volgende trend: stoer en robuust. Denk aan tuinmeubelen met een hippe industriële uitstraling, veelal van grof hout en zwart staal, die wel tegen een stootje kunnen. Deze trend geeft volume aan je tuin, is gedurfd en gaat prachtig samen met frisse groene planten.

Kunstzinnig en grafisch

Liefhebbers van designmeubelen kunnen dit seizoen ook hun hart ophalen. Modern design is immers niet meer alleen iets voor binnenshuis, maar zien we ook steeds vaker terug in de tuin. Denk aan meubelen die een kunstwerk op zich zijn, met grafische vormen, schuine poten of zwevende rugdelen. Zo creëer je in je tuin een volwaardige, hypermoderne buitenkamer.

Gepubliceerd op: 09-08-2021

Reacties

Comments