Verlichting in een industriële inrichting

Het blijft maar trendy om een industriële inrichting te creëren. Een lekkere robuuste uitstraling, een betonlook en massief hout is nog steeds allemaal erg gewild. De glossy woonbladen staan er vol mee en het ene blog hierover wordt door het andere gevolgd. Net zoals deze. Alleen kun je hier wat meer over industriele verlichting lezen en waar je dan op moet letten.

Bij industriele verlichting denk je waarschijnlijk gelijk aan de grote industriele lampen in een gigantische fabriekshal. Veel van de moderne robuuste lampen zijn hierop geïnspireerd. Metaal en metaaldraad is veel gebruikt in de ontwerpen en vaak zijn het ook hele grote lampen, stoere robuuste hanglampen die het industriële idee goed weergeven. Ons industriële erfgoed is groot, dus waarom zullen we hier dan ook niets mee doen?

De sfeer

De sfeer van vroeger overbrengen naar de gezelligheid van je woonkamer of eetkamer is fantastisch leuk om te bewerkstelligen. En al heb je verder een modern interieur, met bijvoorbeeld stoere industriele vloerlampen kun je de inrichting een rauwere en grovere uitstraling geven. Maar natuurlijk past een robuuste hanglamp perfect in een vintage interieur. Metaal, verweerd koper, messing, maar ook rotan is een mooi materiaal om te gebruiken in een industriele inrichting. Betonlook is ook een leuk idee.

Aanvulling

Vul de inrichting in je huis aan met toffe lockers, waar de verf hier en daar een beetje vanaf is. Ze stonden weg te stoffen naast de toiletruimten in die vervallen fabriek waar je ze nog net op tijd kon weghalen. Naast de lockers kun je een robuuste en stoere vloerlamp plaatsen die juist die plekjes in de spotlight zetten. Je voelt je als het ware weer door die oude fabriek lopen, je woonkamer wordt er groter door en je ervaart meer vrijheid. Lampen industrieel zijn de perfecte aanvulling op een vintage, maar ook op een hypermoderne inrichting. Op die manier creëer je het ruime fabrieksgevoel. Bepaal gemakkelijk met de verlichting de robuuste en juiste warme sfeer in huis. Er zijn tegenwoordig ook industriele lampen met grote LED bollen als verlichtingstechniek. Of een stoere staande vloerlamp met een enorme LED globe als toffe blikvanger.

Gepubliceerd op: 13-12-2019

Reacties

Comments