Wat is een sisal vloerkleed?

De mogelijkheden van vloerbekleding zijn tegenwoordig eindeloos. Laminaat, vinyl, parket, pvc, tegels of een gietvloer… Eén eigenschap hebben nagenoeg al deze soorten vloerbekleding met elkaar gemeen: het zijn strakke, harde vloeren. Welke keuze je ook maakt, met een vloerkleed zorg je voor zachtheid, warmte en comfort in je interieur. Hier lees je alles over de voordelen van een vloerkleed in jouw interieur.

Sfeervol

Met een vloerkleed kun je de verschillende aspecten van je interieur samenbrengen. Het brengt sfeer en kleur in je interieur. Vloerkleden zijn uiteraard in vele verschillende vormen, materialen en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een is die in jouw interieur past. Zo kun je kiezen voor een zacht hoogpolig vloerkleed, een met een kek patroontje of een duurzaam sisal vloerkleed.

Warmte en comfort

Een vloerkleed heeft vele praktische voordelen. De voornaamste: met een vloerkleed heb je nooit meer last van koude voeten! Een vloerkleed houdt warmte vast en werkt isolerend. Lekker voor warme voeten in huis, maar ook aangenaam voor je energierekening.

Geluiddempende werking

Een ander voordeel van een vloerkleed is de geluiddempende werking. Ideaal als je rondhollende kinderen hebt en in een gehorig huis woont. Hierbij geldt: hoe dikker het vloerkleed, hoe meer effect het heeft. Een vloerkleed zorgt voor een aangename akoestiek in huis en dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook fijn voor de buren!

Veilig en comfortabel

Tapijt slipt niet en is lekker zacht, wat uiterst prettig is voor jonge kinderen die op hun blote knietjes door het huis kruipen, wankelend hun eerste stapjes zetten en het liefst lekker op de grond spelen. Naast comfortabel, is het ook nog eens veilig: het zorgt voor een zachte landing.

Stofvrij

Tot slot zorgt een vloerkleed voor een stofvrije vloer. Hoe werkt dat dan?! Tapijt trekt stof aan en houdt het vast, waardoor het stof niet meer in het rond dwarrelt. Een vloerkleed is daarom een perfecte oplossing voor een stofvrij huis, mits je regelmatig de stofzuiger zijn werk laat doen.

Gepubliceerd op: 31-08-2021

Reacties

Comments