Het Weekend van de Rollende Keukens gaat internationaal

Van 9 t/m 13 mei wordt de Amsterdamse Westergasfabriek voor de elfde keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 110 handgeselecteerde Rollende Keukens komen het lange Hemelvaartsweekend weer op stoom. Een recordaantal komt dit jaar vanuit heel Europa.

Verenigd Keukenrijk

Terwijl ons continent politiek soms lijkt te wankelen, verenigen haar unieke keukens ons meer dan ooit. Dit jaar rollen er bijvoorbeeld keukens uit o.a. Letland, Italië, Zwitserland, Engeland, Spanje, Luxemburg het Westerpark binnen om jong en oud over de grens te laten proeven. Daarnaast groeit wederom het aantal culinaire nationaliteiten waarvan te genieten valt, zodat de avontuurlijke lekkerbek niets tekort komt.

Nieuwe directie

Na de tiende editie in 2017 vond de Stichting het tijd voor een nieuwe directie en gaf het stokje over aan ‘onze kinderen’ Yonina de Ruijter en Storm Vollaers. Vanaf de allereerste editie in 2008 vervulden zij uiteenlopende rollen op ons Weekend -van rotzooiraper tot hoofdproducent- en staan nu te trappelen om er komend decennium hun eigen verrassende draai aan te geven.

Oud & Vertrouwd

Godzijdank blijft er ook veel bij het oude op ons internationale buurtfeestje. Zo is de toegang voor iedereen nog altijd gratis, wordt de muziek live gespeeld en werken de kleurrijke barren nog altijd niet met muntjes (maar dit jaar voor het eerst wél cash- en contactloos!). Ook de swingende circustent La Pilseria die vorig jaar haar debuut maakte, komt terug met Catalaanse bubbels, Spaanse hapjes en Limburgse pilseners, die aan lange tafels worden geserveerd.

Meer informatie

www.rollendekeukens.amsterdam

Gepubliceerd op: 29-03-2018

Reacties

Comments