Wijnliefhebber? Neem een wijnkoelkast!

Ben je ook een wijnliefhebber? Dan kan een wijnkoelkast eigenlijk niet ontbreken in huis. Klinkt misschien chic, maar voor een echte wijnliefhebber is een wijnkoelkast ideaal. Waarom? Dat leggen we je hier graag uit.

Wat is een wijnkoelkast eigenlijk?

Een wijnkoelkast is kortgezegd een koelkast voor wijn. Nu denk je misschien: ‘Maar ik kan mijn wijn toch ook in mijn normale koelkast leggen?’ Dat kan zeker, maar het verschil met een normale koelkast is dat een wijnkoelkast verschillende temperatuurzones heeft. Bovenin de koelkast is de temperatuur iets hoger dan onderin, wat betekent dat je er zowel rode als witte wijn in kunt bewaren.

De voordelen van een wijnkoelkast

Eyecatcher in huis
Maar waarom zou je nu een wijnkoelkast in huis nemen? Om te beginnen ziet een wijnkoelkast er mooi uit. Door de luxe uitstraling is het een echte eyecatcher in huis.

Meer opbergruimte en temperatuurregeling
Maar niet alleen daarom, een wijnkoelkast zorgt er namelijk ook voor dat je meer plek hebt om wijnen op te slaan. Zo heb je altijd genoeg wijn in huis. Daarnaast blijft de wijn langer goed in een wijnkoelkast, omdat de wijnkoelkast continu dezelfde temperatuur heeft. Wanneer je wijn op kamertemperatuur bewaart, kan deze te snel rijpen. En wat betreft die temperatuur is er nog een ander groot voordeel; door je wijnen in de wijnkoelkast te bewaren, kun je ze altijd op de juiste temperatuur serveren.

Luchtvochtigheid en tochtvrij
Naast een goede temperatuurregeling, heeft een wijnkoelkast ook een ideale luchtvochtigheid en is deze tochtvrij. Wanneer wijnen in tochtige ruimtes worden bewaard, kunnen deze zich niet goed ontwikkelen, en een te droge lucht kan ervoor zorgen dat de kurk uitdroogt waardoor de wijn gaat oxideren. Dat komt de smaak helaas niet ten goede.

Tot slot kan er door de glazen deur van de wijnkoelkast geen zonlicht naar binnen komen, zodat de kleur en smaak van de wijn niet negatief kan worden beïnvloed.

Gepubliceerd op: 08-02-2021

Reacties

Comments