De Woonindustrie en Spotlight gaan krachten bundelen

De Woonindustrie, een platform in Nieuwegein waar ruim 140 deelnemers uit de woonbranche hun laatste collecties presenteren, gaat vanaf volgend voorjaar een samenwerking aan met Spotlight. Spotlight is het nieuwe vakevent voor onder andere de branches home & living, koken, gedekte tafel, design artikelen, lifestyle en woonaccessoires. 

Alles onder één dak

De initiatiefnemers van Spotlight, Jurgen Pietersen, Gert Jan Pas en Bas de Bruin, gaan voor de kracht van het collectief. Jurgen Pietersen: “Voor de vakbezoeker is een ‘one stop spot’ met een breed aanbod het meest ideale scenario. Hoe meer aanbieders onder één dak, des te aantrekkelijker wordt het om de beurs te bezoeken. Dat is kracht van het collectief en het mes snijdt zo aan twee kanten. Zowel voor de exposant als de bezoeker. Na een succesvolle eerste Spotlight en de op stapel staande tweede editie willen we een nieuwe stap zetten om dat doel te realiseren.” 

Dutch Design Dock

Jan Hogenkamp van De Woonindustrie vult aan: “Je wilt vermijden dat de vakbezoeker op allerlei data heel Nederland door moet. De Woonindustrie wil daarin graag met aanvullende partijen samenwerken. Dat doen we door allerlei initiatieven te ontwikkelen.”

“Zoals bijvoorbeeld de samenwerking met Dutch Design Dock, hèt designevenement van Nederland. Hier presenteren 18 topmerken waaronder Castelijn, COR, Gelderland, JAB, LABEL VANDENBERG, Leolux, Pilat & Pilat en Pode hun laatste collecties. De samenwerking heeft niet alleen meerwaarde voor beide partijen, ook vanuit de bezoekerskant krijgen we alleen maar positieve reacties.” 

Spotlight

Jan vervolgt: “Ook over Spotlight waren we meteen enthousiast. Het is een perfecte aanvulling op het bestaande aanbod. Jurgen en Bas zitten vol mooie plannen voor de toekomst en hebben ideeën die perfect aansluiten bij die van ons. Spotlight BV zal vanaf het najaar 2018 ook haar kantoor gaan houden in De Woonindustrie, dus dan kunnen we snel schakelen. Want voor ons gaat de samenwerking met de diverse partijen verder dan het gezamenlijk presenteren. Ook op strategisch vlak willen we verbindingen leggen om de klant zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn.”

De plannen

– Groei naar het grootste inkoop- en inspiratieplatform voor de woonsector (alles in en rondom het huis)

– Gezamenlijke presentatie van showrooms en events

– Gezamenlijke events toegespitst op de inkoopmomenten

– Kostenbesparend en voordeliger voor de leveranciers/ merken

Nog even geduld

Vanaf het voorjaar 2019 gaat de samenwerking van start. In het voorjaar zijn er 2 evenementen, De Woonindustrie VAKbeurs van 10 t/m 13 februari en Spotlight op 10 en 11 maart 2019. Uiteraard opent De Woonindustrie al die dagen haar deuren voor bezoekers. Tijdens de najaarsbeurs volgend jaar 2019, zullen zowel de VAKbeurs van De Woonindustrie als Spotlight op dezelfde data gezamenlijk de bezoekers verwelkomen. 

Data:

NAJAARSBEURS 2018

De Woonindustrie VAKbeurs 16- 19 september Locatie Symfonielaan 1, 3438EW Nieuwegein

Dutch Design Dock 16- 18 september Locatie De Beursfabriek (onder één dak met De Woonindustrie) 

Symfonielaan 1, 3438EW Nieuwegein

Spotlight 23-24 september Locatie Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 AP Utrecht

 

VOORJAARSBEURS 2019

De Woonindustrie VAKbeurs 10-13 februari Locatie Symfonielaan 1, 3438EW Nieuwegein

Spotlight 10-11 maart Locatie De Beursfabriek (onder één dak met De Woonindustrie) 

Symfonielaan 1, 3438EW Nieuwegein 

Meer informatie

spotlight-event.nl

dewoonindustrie.nl

Gepubliceerd op: 23-08-2018

Reacties

Comments