De Woonindustrie inspireert met VAKbeurs

Van 16 september tot en met 19 september opende De Woonindustrie haar deuren voor de bekende VAKbeurs. Een succesvolle editie met bezoekers die volop genoten van een programma boordevol woontrends, inspirerende lezingen en speeddates met detaillisten. Trendline blikt terug! 

Tijdens het afgelopen vakevent van De Woonindustrie stond inspiratie centraal. Naast de ruim 40.000 m2 en meer dan 140 interieurmerken uit het midden- en hoge segment, werden bezoekers alle dagen getrakteerd op een uitgebreid inspiratieprogramma.

Bloemen voor het goede doel

Zondag 16 september trapte de beurs af met het WOONevent. Naast de vele collecties konden vakbezoekers en consumenten zich op deze dag laten inspireren door trendlezingen van interieurdesigner Anne Poelmann en meedoen met verschillende leuke workshops zoals een moodboard maken en mooie bloemenboeketten samenstellen voor het goede doel. Dit laatstgenoemde was een initiatief van KIKA, waar bezoekers bij de gezellige bloemenkraam onder begeleiding een eigen KIKA-BOO-KET maakten. Naast deze activiteiten was er ook een mogelijkheid om tegen betaling 20 minuten interieuradvies te krijgen van een professionele interieurstyliste.

Ontbijtje met Inretail

Vanzelfsprekend zette De Woonindustrie tijdens de VAKbeurs binnenhuisarchitecten en interieurstylistes in het zonnetje. Op dinsdag 18 september organiseerde de beurs een dag speciaal voor hen, samen met BNS Crisp en NIA Academie. Zo was er een speeddate ontbijtsessie met Inretail, waarbij geïnteresseerden tijdens een heerlijk ontbijtje advies kregen over werken met stylisten in de winkel, en een BNS Business Break, waar leden en niet leden met elkaar in gesprek konden gaan over retailsamenwerkingen. Daarnaast kon er veel inspiratie opgedaan worden tijdens de lezingen van Irene Vermeulen – over trends in handgemaakt en duurzaam design –, Ilja Wolters – waarbij Ilja inging op het belang van een goed lichtplan in interieurontwerp – en Judith Baehner – zij nam de bezoeker mee in de wereld van groen in het interieur.

Dutch Design Dock

Naast de vele inspiratie op de VAKbeurs konden bezoekers dit najaar ook weer de nieuwste trends spotten op het designevenement Dutch Design Dock. Met zo’n twintig exposanten, gevestigde namen en een paar interessante nieuwkomers, kende de beurs een mooie groei ten opzichte van de vorige editie.

Meer informatie

www.dewoonindustrie.nl

 

Gepubliceerd op: 09-10-2018

Reacties

Comments